Hozzávalók:
30 dkg marha- vagy sertéshús (esetleg
vegyesen), 15 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, hagyma, só, paprika,
csövespaprika, köménymag, 3 dkg zsír.
Pörköltnek való húst
veszünk, legjobb hozzá a lábszár. Két cm kockákra vágjuk. A hagymát apróra
vágva, a zsírban megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát és hozzáadjuk a húst.
Megsózzuk és vízzel felengedjük. A leveszöldséget megtisztítva és kettéhasítva
tesszük bele, ha a hús puhulni kezd. Amikor a hús majdnem kész van, hozzáadjuk
a kockákra vágott burgonyát és azzal csendesen puhára főzzük. Nyáron zöldpaprikával,
télen száraz csövespaprikával, vagy lecsóval, és tetszés szerint köménymaggal
ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése