Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 26., szombat

Gulyásleves


Hozzávalók:
     30 dkg marha- vagy sertéshús (esetleg vegyesen), 15 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, hagyma, só, paprika, csövespaprika, köménymag, 3 dkg zsír.

Pörköltnek való húst veszünk, legjobb hozzá a lábszár. Két cm kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágva, a zsírban megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát és hozzáadjuk a húst. Megsózzuk és vízzel felengedjük. A leveszöldséget megtisztítva és kettéhasítva tesszük bele, ha a hús puhulni kezd. Amikor a hús majdnem kész van, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát és azzal csendesen puhára főzzük. Nyáron zöldpaprikával, télen száraz csövespaprikával, vagy lecsóval, és tetszés szerint köménymaggal ízesítjük.


Nincsenek megjegyzések: