Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. február 10., vasárnap

Zellerkrémleves


Hozzávalók:
     20 dkg zeller, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, 2 dl tej.

A megtisztított zellert lapos szeletekre vágjuk, forró zsírban, fedő alatt, megsózva, kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. 3 dkg liszttel behintjük és vízzel felengedjük. Ha már egyszer jól felforrt, szitán az egészet átszűrjük és a zellert áttörjük. Visszaöntjük a fazékba, egy csésze tejjel, s a még szükséges vízzel felforraljuk. Apró zsemlegombócokat főzünk bele, vagy gyűszűtésztával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: