Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 12., péntek

Lucskos káposzta


Hozzávalók:
     40 dkg sertéshús, 1 kg édes káposzta, 2 dkg zsír, 4 dkg liszt, 1 kanál jó tejföl, kapor, majoranna, ecet, só.

Sertésoldalast, szegyet, esetleg bőrös részeket veszünk és sósvízben félig megfőzzük. A káposztát két ujjnyi szeletekre vágjuk, s a húst levével együtt ráöntjük és puhára főzzük. Világos rántást készítünk és ezzel a káposztát felengedjük. Ízesítjük ecettel, kaporral, vagy majorannával és egy kanál jó tejföllel. Ha nem elég sűrű, kevés habarást adhatunk hozzá. A húst szeletekre vágjuk és a káposzta tetejére tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: