Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. február 20., szerda

Borleves


Hozzávalók:
     5 dl fehérbor, 3 dl víz, 5 dkg cukor, 1 tojás, 1 késhegynyi liszt.

A tojást habüstben elkavarjuk, beleszórjuk a lisztet, felhígítjuk a vízzel és hozzáöntjük a szegfűszeggel és citromhéjával felforralt bort, cukrot és nyílt tűzre téve, habverővel addig kavarjuk, amíg sűrűsödni kezd. Csészékbe szűrve forrón tálaljuk. Tányérba is tálalhatjuk pirított zsemlekockával.

Nincsenek megjegyzések: