A kaszáslevest
füstölt húsból készítjük.
Hozzávalók:
25 dkg csülök, vagy más csontos rész,
hagyma, fokhagyma, 1 tojássárga, 1 kanál tejföl, 2 dkg liszt, ecet, só.
A jól megtisztított
és kiáztatott füstölt húst nagyobb darabokra vágva teljesen puhára főzzük.
Közben belefőzünk egy egészben hagyott hagymát, 2 cikk fokhagymát, amit a végén
kidobunk belőle. A liszttel és tejföllel, víz hozzáadásával habarást készítünk,
azzal a levest felfőzzük, ecettel ízesítjük és egy tojássárgát, kevés levessel
elkavarva, hozzáöntjük. Ízlés szerint, a habarásba pirospaprikát is adhatunk.
Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése