Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. február 1., péntek

Kaszásleves


A kaszáslevest füstölt húsból készítjük.

Hozzávalók:
     25 dkg csülök, vagy más csontos rész, hagyma, fokhagyma, 1 tojássárga, 1 kanál tejföl, 2 dkg liszt, ecet, só.

A jól megtisztított és kiáztatott füstölt húst nagyobb darabokra vágva teljesen puhára főzzük. Közben belefőzünk egy egészben hagyott hagymát, 2 cikk fokhagymát, amit a végén kidobunk belőle. A liszttel és tejföllel, víz hozzáadásával habarást készítünk, azzal a levest felfőzzük, ecettel ízesítjük és egy tojássárgát, kevés levessel elkavarva, hozzáöntjük. Ízlés szerint, a habarásba pirospaprikát is adhatunk. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: