Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 6., hétfő

Vegyes tavaszi főzelék


Hozzávalók:
     40 dkg kifejtett zöldborsó, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg karalábé, 6 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1/4 l tej, cukor, zöldpetrezselyem, só.

A sárgarépát, karalábét 1/2 cm kockákra vágjuk és két-két dkg zsírban, külön-külön lábosban a zöldborsóval együtt megpároljuk. Mikor már mindhárom zsírjára pirult, összevegyítjük, 5 dkg liszttel meghintjük, s előbb hideg vízzel, majd tejjel felengedjük. 8-10 percig főzzük. Zöldpetrezselyemmel ízesítjük és ízlés szerint, cukorral édesítjük.


Nincsenek megjegyzések: