Hozzávalók:
8 db fiatal nyári karalábé, 30 dkg
sertéshús, 8 dkg rizs, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, 1 dl tejföl, kapor,
zöldpetrezselyem.
A karalábékat
megtisztítjuk, az ép, fiatal leveleket is felhasználjuk. Belsejét
karalábéfúróval kifúrjuk. A sertéshúst megdaráljuk, a rizzsel összekeverjük,
kevés pirított hagymával ízesítjük. Ezzel a karalábékat megtöltjük, valamint a
fiatal leveleket, amit előbb gyengén leforrázunk. Ha a töltelékből kimarad,
gombócokat formálunk és félfővéskor a többihez adjuk. A karalábét lábosba
rakjuk, tetejére szórjuk a kifúrt darabokat is és annyi vizet öntünk rá, hogy
gyengén ellepje. Megsózzuk és fedő alatt lassan főzzük, amíg a karalábé egész
puha lesz. A zsírból és lisztből világos rántást készítünk és azzal berántjuk.
Zöldpetrezselyemmel és kevés kaporral ízesítjük. Tálaláskor 1 dl tejfölt öntünk
rá.
Ugyanígy készíthetjük
levesnek is, fele mennyiségből, több vízzel felengedve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése