Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 9., csütörtök

Töltött karalábé


Hozzávalók:
     8 db fiatal nyári karalábé, 30 dkg sertéshús, 8 dkg rizs, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, 1 dl tejföl, kapor, zöldpetrezselyem.

A karalábékat megtisztítjuk, az ép, fiatal leveleket is felhasználjuk. Belsejét karalábéfúróval kifúrjuk. A sertéshúst megdaráljuk, a rizzsel összekeverjük, kevés pirított hagymával ízesítjük. Ezzel a karalábékat megtöltjük, valamint a fiatal leveleket, amit előbb gyengén leforrázunk. Ha a töltelékből kimarad, gombócokat formálunk és félfővéskor a többihez adjuk. A karalábét lábosba rakjuk, tetejére szórjuk a kifúrt darabokat is és annyi vizet öntünk rá, hogy gyengén ellepje. Megsózzuk és fedő alatt lassan főzzük, amíg a karalábé egész puha lesz. A zsírból és lisztből világos rántást készítünk és azzal berántjuk. Zöldpetrezselyemmel és kevés kaporral ízesítjük. Tálaláskor 1 dl tejfölt öntünk rá.
Ugyanígy készíthetjük levesnek is, fele mennyiségből, több vízzel felengedve.


Nincsenek megjegyzések: