Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 21., hétfő

Kaporleves


Hozzávalók:
     egy jó evőkanálra való vágott  zöldkapor, 2 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 dl tejföl, vagy 2 dl tej, 1 tojássárga.

A zsírból, lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a kaprot, de ezzel már nem pirítjuk, hanem azonnal felengedjük. Miután felfőtt, 10 percig csendesen főzzük, 1-2 dl forró tejjel kiegészítjük és tejföllel elkevert tojássárgára tálaljuk. Tetejére pirított szemlekockát szórunk.


Nincsenek megjegyzések: