Hozzávalók:
15-20 dkg sóska, 3 dkg zsír, 1 kanál liszt,
1 kanál tejföl, csipetnyi cukor, 4 db tojás.
A sóskát a száraitól
és a vastag erektől megtisztítjuk és több vízben jól átmossuk. A zsírt
megforrósítjuk, hozzáadjuk a sóskát, megsózzuk és fedő alatt addig pároljuk,
amíg egész pépszerű lesz. A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges
vízmennyiséggel felhígítjuk, a sóskára öntjük és jól felfőzzük. Négy egész
tojást, egyenként óvatosan a levesbe engedünk és 4-5 percig csendesen főzzük,
amíg a tojásfehérje megalvad. Vigyázva megkavarjuk, hogyha a tojás leragad a
fazék aljához, elváljon.
Ízlés szerint 1-2
csipet cukrot is adunk hozzá. Ha kevés a tojásunk, akkor egy egész tojást
keményre főzünk és apró kockákra vágva a levesbe keverjük. Készíthetjük tojás
nélkül is, akkor tetejére pirított zsemlekockákat adunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése