Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 10., csütörtök

Sóskaleves, tojással


Hozzávalók:
     15-20 dkg sóska, 3 dkg zsír, 1 kanál liszt, 1 kanál tejföl, csipetnyi cukor, 4 db tojás.

A sóskát a száraitól és a vastag erektől megtisztítjuk és több vízben jól átmossuk. A zsírt megforrósítjuk, hozzáadjuk a sóskát, megsózzuk és fedő alatt addig pároljuk, amíg egész pépszerű lesz. A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges vízmennyiséggel felhígítjuk, a sóskára öntjük és jól felfőzzük. Négy egész tojást, egyenként óvatosan a levesbe engedünk és 4-5 percig csendesen főzzük, amíg a tojásfehérje megalvad. Vigyázva megkavarjuk, hogyha a tojás leragad a fazék aljához, elváljon.
Ízlés szerint 1-2 csipet cukrot is adunk hozzá. Ha kevés a tojásunk, akkor egy egész tojást keményre főzünk és apró kockákra vágva a levesbe keverjük. Készíthetjük tojás nélkül is, akkor tetejére pirított zsemlekockákat adunk.


Nincsenek megjegyzések: