Hozzávalók:
60-80 dkg marhahús, 5 dkg zsír, 1 fej
hagyma, paprika, paradicsom.
E célra a marhahús
lágyrészeit használjuk, mert ez puhább: lapocka, lábszár, a bélszín vége
(pacsni). Jó, ha vegyes részekből készül és van benne vese, meg máj is. A húst
hártyáitól jól megtisztítva, kockákra feldaraboljuk. Egy fej hagymát karikára
vágva, 5 dkg zsíron üvegesre sütünk, megszórjuk édes-nemes paprikával és a húst
hozzáadva pár percig sütjük, azután vizet öntünk rá, annyit, hogy elfedje és
fedő alatt csendesen, kb. 2 óráig pároljuk. Közben adunk hozzá zöldpaprikát,
télen paprikalekvárt (paradicsomot, vagy paradicsomlevet). Ha a vizet elfőtte,
még pótoljuk, amíg teljesen puhára fő. Végül zsírjára sütjük és szükséges
mennyiségű vízzel felöntve, pár percig forraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése