Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 16., vasárnap

Marhapörkölt


Hozzávalók:
     60-80 dkg marhahús, 5 dkg zsír, 1 fej hagyma, paprika, paradicsom.

E célra a marhahús lágyrészeit használjuk, mert ez puhább: lapocka, lábszár, a bélszín vége (pacsni). Jó, ha vegyes részekből készül és van benne vese, meg máj is. A húst hártyáitól jól megtisztítva, kockákra feldaraboljuk. Egy fej hagymát karikára vágva, 5 dkg zsíron üvegesre sütünk, megszórjuk édes-nemes paprikával és a húst hozzáadva pár percig sütjük, azután vizet öntünk rá, annyit, hogy elfedje és fedő alatt csendesen, kb. 2 óráig pároljuk. Közben adunk hozzá zöldpaprikát, télen paprikalekvárt (paradicsomot, vagy paradicsomlevet). Ha a vizet elfőtte, még pótoljuk, amíg teljesen puhára fő. Végül zsírjára sütjük és szükséges mennyiségű vízzel felöntve, pár percig forraljuk.

Nincsenek megjegyzések: