Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 1., hétfő

Citrommártás


Hozzávalók:
     4 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1/2 citrom leve, 1 dl tejszín, vagy tejföl, 2 dkg vaj.

A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, hús-, vagy csontlével feleresszük, belefőzzük 1/2 citrom lereszelt héját. Egy tojássárgát 1 dl tejszínnel, vagy tejföllel elkeverjük és a mártáshoz öntjük, de ekkor már tovább nem főzzük. Tálalás előtt 1/2 citrom levével ízesítjük és hozzákeverünk 2 dkg friss vajat.


Nincsenek megjegyzések: