Hozzávalók:
60 dkg marhahús, egy nagyobb fej hagyma, 4
dkg zsír, 5 dkg szalonna, 1 drb zöldpaprika, paradicsom, só, bors.
A húst vékony,
kisujjnyi szeletekre vágjuk, a szalonnát szintén. A szalonnát kisütjük, a
zsírját leszűrjük és a többi zsírral együtt a hagymát világossárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot és a csíkokra vágott húst. Sóval, töröttborssal
ízesítjük és felengedjük vízzel. (Szoktak egy kis fehér bort is adni hozzá.)
Fedő alatt puhára pároljuk. Főzés közben hozzáadjuk a zöldpaprikát és végefelé
a kisütött szalonnát. Ha levét nagyon elfőtte, kevés vízzel pótoljuk. A tokány
leve rövid, sűrű és barna színű. Törtburgonyával, rizzsel tálaljuk.
Igen kiváló, finom a
bélszínfejből készült borsostokány, hasonló módon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése