Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 18., kedd

Borsostokány


Hozzávalók:
     60 dkg marhahús, egy nagyobb fej hagyma, 4 dkg zsír, 5 dkg szalonna, 1 drb zöldpaprika, paradicsom, só, bors.

A húst vékony, kisujjnyi szeletekre vágjuk, a szalonnát szintén. A szalonnát kisütjük, a zsírját leszűrjük és a többi zsírral együtt a hagymát világossárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és a csíkokra vágott húst. Sóval, töröttborssal ízesítjük és felengedjük vízzel. (Szoktak egy kis fehér bort is adni hozzá.) Fedő alatt puhára pároljuk. Főzés közben hozzáadjuk a zöldpaprikát és végefelé a kisütött szalonnát. Ha levét nagyon elfőtte, kevés vízzel pótoljuk. A tokány leve rövid, sűrű és barna színű. Törtburgonyával, rizzsel tálaljuk.
Igen kiváló, finom a bélszínfejből készült borsostokány, hasonló módon.


Nincsenek megjegyzések: