Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. március 24., vasárnap

Karfiolfelfújt


Hozzávalók:
     80 dkg tisztított karfiol, 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, 3 dl tej, 4 tojás.

A karfiolt rózsáira szétszedve megfőzzük, egyharmad részét áttörjük, 5 dkg vajból, 6 dkg lisztből, 3 dl tejből sűrű fehérmártást készítünk, félig kihűtjük. Hozzáadjuk a három tojás sárgáját, az áttört karfiolt, végül gyöngéden hozzáadjuk a többi karfiolt és a tojások kemény habját. Formába öntjük és 40 percig gőzben főzzük. Kiborítva vajas morzsával meghintjük és tejföl-, vagy sajtmártást adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: