Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 9., szerda

Karalábéleves


Hozzávalók:
     40 dkg karalábé, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, 1 kanál tejföl, zöldpetrezselyem.


A karalábét megtisztítjuk a fásrészektől, apró, vékony szeletekre vágjuk és forró zsírban, fedő alatt, megsózva, puhára pároljuk (az íze csak akkor fő ki teljesen, ha olyan puha, mint a vaj). Most a liszttel lehintjük, pár percig pirítjuk vele, hideg vízzel felöntjük és utána még 10-15 percig főzzük. Vajgaluskát, vagy csurgatott tésztát főzünk bele.

Nincsenek megjegyzések: