Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 5., szombat

Sózás


Az ételek legfőbb ízesítő anyaga a só, amelyre a szervezetnek nagy szüksége is van. Mindig óvatosan sózzuk az ételeket, mert azt tartják általában, hogyha valami sótlan, könnyű utána sózni. Ez azonban nem áll minden ételre. Levest, főzeléket, mártást könnyű utána sózni, de egy rántott halat utánsózással már nem javíthatunk fel, ha az sütés előtt nem állott sóban. Így az ételeket kellő időben kell megsózni, amint az megkívánja, de az elsózástól óvakodjunk.

Nincsenek megjegyzések: