Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 28., péntek

Stefániasült


Hozzávalók:
     50-60 dkg nagy szeletekre vágott felsál, 4 dkg zsír, 5 dkg szalonna, 3-4 keményre főtt tojás.

A húst szeleteltessük a hentessel egyenesen erre a célra. A hártyától teljesen megtisztítva, jól kiverjük, a deszkára négyszög alakban helyezzük és besózzuk. A szalonnát nagyon vékony, lapos szeletekre vagy csíkokra vágjuk és a húsra tesszük. Helyezzünk a hús közepére hosszába 3-4 keményre főtt tojást, csavarjuk fel egy göngyölegbe, kötözzük jól össze, mint a sonkát és olyan eljárással pároljuk és süssük, mint a fehér pecsenyét. Tálaláskor rozsdamártást készítünk hozzá. A húst ujjnyi szeletre vágva, hosszában a tálra helyezzük, hogy a főtt tojás is látsszon és a rozsdamártást aláöntjük. Bármilyen burgonya- vagy rizskörettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: