Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 29., szombat

Párolt marhaszelet pikáns mártással

Hozzávalók:
     50 dkg marhafelsál, 5 dkg zsír, 1/2 kg paradicsom- vagy 2 dl eltett paradicsomlé, 1 fej hagyma, 3 dkg liszt, ecet, babérlevél, bors.

A szeleteket lehártyázzuk, nagyon vékonyra kiverjük, besózzuk és forró zsíron mindkét oldalát átsütjük, azután fedő alatt félpuhára pároljuk. A szeleteket kiszedjük és a visszamaradt zsírban egy fej apróra vágott hagymát halványra megpirítjuk, a liszttel lehintjük és a paradicsommal felöntjük. Adunk hozzá babérlevelet, pár szem egész borsót, kávéskanál ecetet, szükséges vizet és a hússzeleteket visszahelyezzük a mártásba, egészen puhára pároljuk. Tálaláskor a mártást átszűrjük. Rizst, burgonyát vagy makarónit adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: