Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 24., szerda

Karfiol vajban


Hozzávalók:
     1 kg karfiol, 8 dkg vaj, 3 kanál morzsa.

A karfiolt rózsáira szétszedve megfőzzük, és bezsírozott tűzálló tálba tesszük, mint az előbbinél. Négy dkg vajban a morzsát megpirítjuk, azzal a karfiolt megszórjuk és 10 percre sütőbe tesszük. Tálalás előtt 4 dkg vajat feldarabolva a rózsákra helyezünk. A morzsapirításnál a vajat esetleg zsírral is helyettesíthetjük, de a jellegét a tetejére olvasztott vaj adja meg.


Nincsenek megjegyzések: