Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 23., csütörtök

Szalonnával rakott burgonya


Hozzávalók:
      1 kg burgonya, 24 dkg szalonna, 2 fej hagyma, 2 dkg zsír.

Minden anyagot nyersen rakunk össze. A megtisztított burgonyát és hagymát karikákra vágjuk, a szalonnát pedig vékony, lapos szeletekre. Bezsírozott zománcos tepsibe az anyagokat rétegenként összerakjuk, tetején burgonya legyen, amit langyos zsírral megkenünk, s forró sütőben 30-40 percig sütjük, amíg minden anyag jól átsül. Tehetünk közéje karikákra vágott füstöltkolbászt is. Bármilyen savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: