Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 18., szombat

Burgonyafőzelék


Hozzávalók:
     1 kg burgonya, 4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 dl tejföl, babérlevél, ecet, só.

A burgonyát meghámozzuk és 1/2 cm karikákra vágjuk. Annyi forró sósvízbe tesszük fel főni, hogy jól ellepje. A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, s ha a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk és csendes forrás mellett, egész puhára főzzük. Közben egy szál babérlevelet is főzünk bele. Végül egy kanál ecettel savanyítjuk és a tejfölt hozzáadjuk.

Nincsenek megjegyzések: