Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. március 25., hétfő

Kelkáposztafelfújt


Hozzávalók:
     80 dkg kelkáposzta, 4 tojás, 6 dkg zsír, vagy vaj, 8 dkg liszt, 1/2 liter tej, 5 dkg sonka, vagy füstölt hús, 5 dkg reszelt sajt.

6 dkg zsír-, 8 dkg liszt-, 1/2 liter tejből sűrű fehérmártást készítünk, félig kihűtjük. A kelkáposztát megfőzzük, a vastag ereket levágjuk, a vizet róla lecsurgatjuk és vékony laskára vágjuk. A fehérmártáshoz hozzákeverjük a tojássárgákat, a kelkáposztát, a reszelt sajtot, esetleg 10 dkg darált füstölt húst és a tojások kemény habját. Bezsírozott és morzsával meghintett kisebb méretű mázas tepsibe öntjük, vagy tűzálló tálba és félóráig jó tűznél sütjük, amíg a próbatűről leválik. Ha megsült, kockára vágva tálaljuk, tetejét 2 dl olvasztott tejföllel meglocsoljuk. Készíthetjük úgy is, mint a többi felfújtat, gőzben kifőzve. Igen kiadós, főételnek megfelelő készítmény.

Nincsenek megjegyzések: