Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 2., vasárnap

Tök fehérmártásban


Hozzávalók:
     1 és 1/2 kg gyenge spárgatök, 5 dkg zsír, + 2 dkg zsír, 3 dkg liszt, 2 dl tejjel készült fehérmártás, 1 dl tejföl.

A tököt megtisztítjuk, négyfelé, majd ujjnyi szeletekre vágjuk, gyengén megsózzuk. Egy 3 literes lábosban 5 dkg zsírt forrósítunk és a tököt abban pároljuk fedő alatt, amíg átüvegesedik. A fehérmártást tejföllel elkeverjük és ezt ráöntjük a párolt tökre 8-10 perce sütőbe tesszük, tetejét vajban pirított morzsával megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések: