Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. március 16., szombat

Burgonyafelfújt


Hozzávalók:
     25 dkg burgonya, 4 tojás, 10 dkg vaj, 5 dkg sajt, vagy morzsa.

25 dkg áttört, főtt, vagy sült burgonyát kihűtünk és elkavarjuk 6 dkg vajjal. 4 tojás sárgáját egyenként hozzákeverjük, megsózzuk és végül a 4 tojás keményre vert habjával elkeverjük. Bekent formába öntjük és 40 percig gőzben főzzük. Tálaláskor leöntjük 4 dkg olvasztott vajjal, vagy vajban pirított morzsával szórjuk meg. Meghinthetjük reszelt sajttal is.

Nincsenek megjegyzések: