Hozzávalók:
20 dkg szárazbab, 2 dkg zsír, 4 dkg liszt,
1-1 szál sárgarépa, petrezselyemgyökér, kis fej hagyma, paprika, ecet, cukor.
A megtisztított babot
előző napon langyos vízbe beáztatjuk (így hamarabb megfő). Másnap 1 1/2 liter vízbe főni
tesszük. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a hosszába vágott zöldségeket.
Zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, késhegynyi
pirospaprikát és ezzel a levest berántjuk.
Tálalás előtt
ecettel, csipetnyi cukorral ízesítjük. Ízesíteni szokták még a bablevest
babérlevéllel, tárkonnyal. Jó ízt ad a bablevesnek a belefőzött füstölt csülök,
köröm, szalonnabőr, vagy a füstölt hús leve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése