Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. február 15., péntek

Száraz bableves


Hozzávalók:
     20 dkg szárazbab, 2 dkg zsír, 4 dkg liszt, 1-1 szál sárgarépa, petrezselyemgyökér, kis fej hagyma, paprika, ecet, cukor.

A megtisztított babot előző napon langyos vízbe beáztatjuk (így hamarabb megfő). Másnap 1 1/2 liter vízbe főni tesszük. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a hosszába vágott zöldségeket. Zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, késhegynyi pirospaprikát és ezzel a levest berántjuk.
Tálalás előtt ecettel, csipetnyi cukorral ízesítjük. Ízesíteni szokták még a bablevest babérlevéllel, tárkonnyal. Jó ízt ad a bablevesnek a belefőzött füstölt csülök, köröm, szalonnabőr, vagy a füstölt hús leve.

Nincsenek megjegyzések: