Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 14., vasárnap

Székelygulyás


Hozzávalók:
     60 dkg sertéslapocka, vagy oldalas, 5 dkg zsír, 80 dkg savanyúkáposzta, paprika, hagyma, 1 dl tejföl, 2 dkg liszt.

A sertéshúst 2 cm kockára vágjuk és apróra vágott hagymás zsíron, paprikával, pörköltet készítünk. Amikor a hús félig puhára főtt, hozzáadjuk a káposztát és annyi melegvizet, amennyi ellepi. Csendesen puhára főzzük. Ha kész, a liszttel lehintjük, vagy a tejföllel habarást készítünk és ezzel pár percig főzzük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk. Fűszerezhetjük kevés paradicsommal és csövespaprikával.


Nincsenek megjegyzések: