Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 16., szerda

Karfiolleves


Hozzávalók:
     1/2 kg karfiol, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, zöldpetrezselyem, 1 kanál tejföl.

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szétszedve megmossuk. Forró vízben félpuhára főzzük. Ekkor világos rántást készítünk, azzal felengedjük, zöldpetrezselyemmel ízesítjük és még 10 percig lassan főzzük, amíg a karfiol teljesen puha lesz. Betétnek, apró lisztgaluskát, vagy daragaluskát főzünk bele. Tálaláskor egy kanál tejfölre tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: