Hozzávalók:
4 szelet rostélyos, 6 dkg zsír, 1 kis fej
hagyma, 15 dkg vegyes zöldség, 3 dkg liszt, 1 1/2 dl tejföl, 1 babérlevél, mustár, só,
cukor, zöldpetrezselyem.
A rostélyos
szeleteket gyöngén kiverjük, sózzuk, borsozzuk és forró zsírban mindkét oldalát
átsütjük. A szeleteket a lábos egyik oldalára rakjuk és a zsírban apróra vágott
hagymát párolunk. Majd a húsokat rárakjuk és kevés vízzel fedő alatt pároljuk.
Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a vékony, metéltre vágott vegyes
zöldséget, kevés pirospaprikát, babérlevelet. Ha a zöldség egészen megpuhult,
hozzáadunk, ha van, 1/2
dl fehér bort és zsírjára pároljuk a húst. Amikor zsírjára sült, hozzáadjuk a
lisztet, ezzel elkeverjük és a tejföllel felengedjük. Egy kanál mustárral,
csipetnyi cukorral ízesítjük és ha szükséges, még vizet adunk hozzá. A mártásnak
sárgaszínűnek kell lennie. Tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselyemmel szórjuk
meg és csőtésztával, vagy rizzsel körítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése