Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 24., hétfő

Zöldséges, tejfölös rostélyos


Hozzávalók:
     4 szelet rostélyos, 6 dkg zsír, 1 kis fej hagyma, 15 dkg vegyes zöldség, 3 dkg liszt, 1 1/2 dl tejföl, 1 babérlevél, mustár, só, cukor, zöldpetrezselyem.

A rostélyos szeleteket gyöngén kiverjük, sózzuk, borsozzuk és forró zsírban mindkét oldalát átsütjük. A szeleteket a lábos egyik oldalára rakjuk és a zsírban apróra vágott hagymát párolunk. Majd a húsokat rárakjuk és kevés vízzel fedő alatt pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a vékony, metéltre vágott vegyes zöldséget, kevés pirospaprikát, babérlevelet. Ha a zöldség egészen megpuhult, hozzáadunk, ha van, 1/2 dl fehér bort és zsírjára pároljuk a húst. Amikor zsírjára sült, hozzáadjuk a lisztet, ezzel elkeverjük és a tejföllel felengedjük. Egy kanál mustárral, csipetnyi cukorral ízesítjük és ha szükséges, még vizet adunk hozzá. A mártásnak sárgaszínűnek kell lennie. Tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselyemmel szórjuk meg és csőtésztával, vagy rizzsel körítjük.


Nincsenek megjegyzések: