Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 14., hétfő

Paradicsomleves


Hozzávalók:
     80 dkg paradicsom, 2 dkg zsír, 2 dkg liszt, cukor.

A nyers paradicsomot zöld részeitől megtisztítjuk, négybe vágjuk és 1/2 liter vízzel főni tesszük. Ha a héja már levált róla, paradicsomtörőn áttörjük. Világos zsemleszínű rántást készítünk és azt a paradicsomlevével és a még szükséges vízmennyiséggel felöntjük. 20 percig lassan főzzük, sóval cukorral, zöldpetrezselyemmel, vagy zellerlevéllel ízesítjük és tálalás előtt galuskát, metélttésztát főzünk bele, vagy 4 dkg párolt rizst keverünk hozzá. Tálalhatjuk pirított zsemlekockákkal is. Ha eltett paradicsommal készítjük, 3-4 dl, ha konzervből készül 1/8-os paradicsom szükséges hozzá.


Nincsenek megjegyzések: