Hozzávalók:
80 dkg paradicsom, 2 dkg zsír, 2 dkg liszt,
cukor.
A nyers paradicsomot
zöld részeitől megtisztítjuk, négybe vágjuk és 1/2 liter vízzel főni
tesszük. Ha a héja már levált róla, paradicsomtörőn áttörjük. Világos
zsemleszínű rántást készítünk és azt a paradicsomlevével és a még szükséges
vízmennyiséggel felöntjük. 20 percig lassan főzzük, sóval cukorral,
zöldpetrezselyemmel, vagy zellerlevéllel ízesítjük és tálalás előtt galuskát,
metélttésztát főzünk bele, vagy 4 dkg párolt rizst keverünk hozzá. Tálalhatjuk
pirított zsemlekockákkal is. Ha eltett paradicsommal készítjük, 3-4 dl, ha
konzervből készül 1/8-os
paradicsom szükséges hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése