Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 19., vasárnap

Paradicsomos burgonyafőzelék


Hozzávalók:
     1 kg burgonya, 4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 kg nyers vagy 1/2 liter eltett paradicsom, 1/2 dl tejföl, cukor.

A meghámozott burgonyát karikákra vágjuk és forró, sósvízbe főni tesszük, hogy a víz éppen ellepje. A paradicsomot megtisztítjuk zöldrészeitől, kevés vízzel főni tesszük és ha a héja már leválik, paradicsomtörőn áttörjük. A zsírból, lisztből sötét rózsaszínű rántást készítünk, és a paradicsommal felengedjük. A mártást sűrűre főzzük, s a főtt burgonyához hozzáadjuk. Együtt is pár percig főzzük és ízlés szerint cukorral édesítjük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.


Nincsenek megjegyzések: