Hozzávalók:
1/2 kg burgonya, 2 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 kis
fej hagyma, zöldpetrezselyem, zellerlevél, 1 kanál tejföl.
A meghámozott
burgonyát karikákra, vagy kockákra vágjuk. A zsírból és lisztből világos
zsemleszínű rántást készítünk, adunk hozzá egy kis fej apróra vágott hagymát,
kevés paprikát. Hozzátesszük a burgonyát, azzal egy pár percig pirítjuk, vízzel
felöntjük. A tűzhely szélén nagyon lassan 30 percig főzzük.
Főzhetünk bele
ízesítőnek 1-2 szál leveszöldséget, zellerlevelet, zöldpetrezselyem levelet.
Nyáron ízesíthetjük zöldpaprikával és paradicsommal is. Tálaláskor egy kanál
tejfölt adunk hozzá, de a jól ízesített burgonyalevesből a tejföl sem hiányzik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése