Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 15., kedd

Burgonyaleves


Hozzávalók:
     1/2 kg burgonya, 2 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 kis fej hagyma, zöldpetrezselyem, zellerlevél, 1 kanál tejföl.

A meghámozott burgonyát karikákra, vagy kockákra vágjuk. A zsírból és lisztből világos zsemleszínű rántást készítünk, adunk hozzá egy kis fej apróra vágott hagymát, kevés paprikát. Hozzátesszük a burgonyát, azzal egy pár percig pirítjuk, vízzel felöntjük. A tűzhely szélén nagyon lassan 30 percig főzzük.
Főzhetünk bele ízesítőnek 1-2 szál leveszöldséget, zellerlevelet, zöldpetrezselyem levelet. Nyáron ízesíthetjük zöldpaprikával és paradicsommal is. Tálaláskor egy kanál tejfölt adunk hozzá, de a jól ízesített burgonyalevesből a tejföl sem hiányzik.

Nincsenek megjegyzések: