Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 24., csütörtök

Marhahúsleves


Hozzávalók:
     1/2 kg marhahús, 30 dkg ritkacsont, 40 dkg vegyes leveszöldség: sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller, hagyma, néhány levél kelkáposzta, zöldpaprika és egy egész hámozott burgonya.

Leveshúsnak vegyünk szegyet, fartőt, vagy hátszint. Lehet benne egy db lábszár is. A jól megmosott húst és csontot 2 1/2 liter hideg vízbe főni tesszük. A marhahúsnak 3 1/2 órai főzés kell. Amikor félfőzésben van, sózzuk meg, adjuk hozzá a tisztított zöldségeket, a gyökereket, hosszában hasítva, a hagymát egészben. Ezekkel együtt még nagyon lassú forrással főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Húzzuk le a tűzhelyről, 5 percig állni hagyjuk, hogy a zavarossága letisztuljon. Negyed részét leszűrjük és belefőzzük a levesbe való tésztát. Leveses tálba kiöntjük és a többi levest rászűrjük.
A húslevesből a húst kiszedjük, szeletekre vágjuk, forró tálra helyezzük és a zöldséggel együtt forró levessel meglocsoljuk. Tarhonya, rizs, vagy burgonyakörettel tálaljuk és tetszésszerinti mártást adunk melléje.


Nincsenek megjegyzések: