Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. március 30., szombat

Sajtmártás


Hozzávalók:
     4 dkg vaj, 3 dkg liszt, 2 dl tejjel készült híg fehérmártás, 2 tojássárga, 5 dkg reszelt parmezán, vagy ementáli sajt, 1 kanál tejföl.

A fehérmártáshoz még forrón hozzáadjuk a tojássárgákat, elkeverjük, tűzről levéve elkeverjük a reszelt sajttal, 1 kanál tejfellel. Ízlés szerint sózzuk. Nagyon ízletes a mártás, ha tálalás előtt 2 dkg vajjal langyosan elkeverjük.


Nincsenek megjegyzések: