Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. március 3., vasárnap

Zsemlegombóc


Egy drb zsemle, 1 tojás, 3 dkg zsírban pirított kávéskanálnyi hagyma, zöldpetrezselyem, só, bors, 1 kanál zsemlemorzsa, 1-2 kanál liszt. A vízbe áztatott zsemlét kicsavarjuk, tojással, pirított hagymával, zsemlemorzsával elkeverjük. Pihenni hagyjuk és utoljára a liszttel elkeverjük. Vizeskanál segítségével apró gombócokat formálunk, zöldséglevesbe, pürélevesekbe főzzük.

Nincsenek megjegyzések: