Hozzávalók az
alaphoz:
5 dkg zsír, 8 dkg liszt, 1/2 liter tejből készült
sűrű fehérmártás, 3 tojás.
A félig kihűlt
fehérmártást elkeverjük a tojássárgákkal és a tojások kemény habjával. Jól
bezsírozott, lisztezett sütőlemezen 1/2 cm vastagságban elkenjük és forró sütőben 10
- 15 percig sütjük. Nedves szalvétára kiborítjuk és felcsavarjuk, vagy azonnal
töltjük.
Töltelék:
1/2 kg karfiol, 1 dl tejföl, 3 dkg reszelt sajt,
5 dkg darált sonka.
A karfiolt sós vízben
megfőzzük, apróra szétszedjük, hozzákeverjük az apróra vágott sonkát, 1 kanál
tejfölt , ezzel a tekercslapot 3/4 részig megtöltjük és mint a piskótatekercset
összetekerjük és még pár percig a sütőbe helyezzük, hogy a töltelékkel jól
átforrósodjon. Hosszúkás tálra helyezzük, két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk,
1 dl tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése