Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 3., szerda

Karfioltekercs


Hozzávalók az alaphoz:
     5 dkg zsír, 8 dkg liszt, 1/2 liter tejből készült sűrű fehérmártás, 3 tojás.

A félig kihűlt fehérmártást elkeverjük a tojássárgákkal és a tojások kemény habjával. Jól bezsírozott, lisztezett sütőlemezen 1/2 cm vastagságban elkenjük és forró sütőben 10 - 15 percig sütjük. Nedves szalvétára kiborítjuk és felcsavarjuk, vagy azonnal töltjük.

Töltelék:
     1/2 kg karfiol, 1 dl tejföl, 3 dkg reszelt sajt, 5 dkg darált sonka.

A karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra szétszedjük, hozzákeverjük az apróra vágott sonkát, 1 kanál tejfölt , ezzel a tekercslapot 3/4 részig megtöltjük és mint a piskótatekercset összetekerjük és még pár percig a sütőbe helyezzük, hogy a töltelékkel jól átforrósodjon. Hosszúkás tálra helyezzük, két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, 1 dl tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: