Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. február 5., kedd

Köménymagleves


Hozzávalók:
     2 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1/2 kávéskanál köménymag, hagyma.

Sötét rózsaszínű rántást készítünk, beleteszünk 1 csapott kiskanál köménymagot és azzal is 1-2 percig pirítjuk. Hideg vízzel felengedjük, belefőzünk egészben egy kis fej hagymát, 15 percig főzzük, s tálalás előtt leszűrjük. Ekkor belehabarunk egy egész tojást. Pirított zsemlekockával tálaljuk. Nagyon egészséges leves, betegeknek is igen alkalmas.


Nincsenek megjegyzések: