Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 27., csütörtök

Egybensült fehérpecsenye rozsdamártással


     60 dkg fehérpecsenye, 5 dkg zsír, 1 kis fej hagyma, paprika, só.

A fehérpecsenyét hártyáitól megtisztítjuk és besózzuk. A zsírt megforrósítjuk és a húst mindkét oldalán megsütjük. Utána adunk hozzá egy kis fej apróra vágott hagymát, egy csövespaprikát és állandó víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk, kb. 1 1/2–2 óráig. Végül zsírjára lesütjük, hogy az egész jól átpiruljon. A húst kivesszük és tálalás előtt a megmaradt rozsdásra sült zsírhoz egy dl vizet adunk, azzal jól felfőzzük és tálaláskor a felszeletelt húsra ráöntjük. Burgonya- vagy rizsköretet adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: