Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2012. december 31., hétfő

Habarás

   
A habarás liszt és víz keveréke. A vizet tejjel, tejföllel egészíthetjük ki. A habarás készítésénél úgy járunk el, hogy egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk fokozatosan a vizet, tejet, vagy tejfölt és habverővel szép simára kavarjuk. Minden esetben leves szűrőn átszűrve adjuk az ételekhez. A habarás ne legyen sűrű, mert különben a levesben apró galuskák keletkeznek. A habarással az ételeket csak egyszer főzzük fel, ezért a főzés végén adjuk az ételekhez.

Nincsenek megjegyzések: