Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 29., kedd

Galambbecsináltleves


Hozzávalók:
     2 gyenge fiatal galamb, 2 dkg zsír, 15 dkg leveszöldség, 2 dkg liszt, 1/2 citrom leve, 1 tojássárgája.

A megtisztított galambokat négybe vágjuk, 2 dkg zsíron gyengén megsózva, fedő alatt félpuhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a leveszöldséget (sárgarépa, petrezselyemgyökér, egy kis zeller), zsírjára pirítjuk és egy kanál liszttel lehintjük. Utána vízzel felengedjük és a húst puhára főzzük. Tűzről levéve, egy fél citromlevével savanyítjuk és hozzákeverünk 1 tojássárgáját. Citromkarikákkal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: