Hozzávalók:
50 dkg felsálszelet, 20 dkg sertéshús, 1/2 zsemle, 1 tojás, 5
dkg zsír, hagyma, só.
A felsálszeleteket
úgy készítjük elő, amint az a stefánia sültnél található.
Töltelék:
A sertéshúst megdaráljuk, hozzáadjuk a
tejben áztatott, kicsavart zsemlét, tojást, sót, borsot. Jól összekeverjük és
az előkészített marhafelsált ezzel megkenjük. Összecsavarjuk és összekötjük.
Forró zsírban előbb mindkét oldalát átsütjük, azután víz hozzáadásával puhára
pároljuk. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük lefedve. A spárgát lefejtjük
róla, felszeleteljük, a szeleteket hosszában, egymásra rakjuk, a megmaradt
zsírjából rozsdamártást készítünk, burgonyakörettel tálaljuk.
Tölteléknek
felhasználhatunk füstölthúst is, vagy marhahúst 10 dkg vékony csíkokra vágott
szalonnával vegyítve. A töltötthúsok nagyon gazdaságosak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése