Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 30., vasárnap

Töltött marhafelsál

Hozzávalók:
     50 dkg felsálszelet, 20 dkg sertéshús, 1/2 zsemle, 1 tojás, 5 dkg zsír, hagyma, só.

A felsálszeleteket úgy készítjük elő, amint az a stefánia sültnél található.

Töltelék:
     A sertéshúst megdaráljuk, hozzáadjuk a tejben áztatott, kicsavart zsemlét, tojást, sót, borsot. Jól összekeverjük és az előkészített marhafelsált ezzel megkenjük. Összecsavarjuk és összekötjük. Forró zsírban előbb mindkét oldalát átsütjük, azután víz hozzáadásával puhára pároljuk. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük lefedve. A spárgát lefejtjük róla, felszeleteljük, a szeleteket hosszában, egymásra rakjuk, a megmaradt zsírjából rozsdamártást készítünk, burgonyakörettel tálaljuk.
Tölteléknek felhasználhatunk füstölthúst is, vagy marhahúst 10 dkg vékony csíkokra vágott szalonnával vegyítve. A töltötthúsok nagyon gazdaságosak.

Nincsenek megjegyzések: