Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 16., csütörtök

Töltött paprika


Hozzávalók:
     8-10 drb paprika, 30 dkg sertéshús, 8 dkg rizs, 4 dkg zsír, 4 dkg liszt, 1 kg áttört paradicsom leve, cukor.

A paprikákat magházától, ereitől megtisztítjuk és a töltött karalábénál leírt töltelékkel lazán megtöltjük, közepére fakanál nyelét bedugjuk, hogy a rizsnek helye legyen a növekedésre. Lábosba rakva, forró sósvízet öntünk rá épp, hogy felérje és fedő alatt puhára pároljuk. A zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, felengedjük az áttört paradicsomlével, a paprikákra öntjük, amivel még 10 percig csendesen főzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. tálaláskor tetejét kevés tejföllel meglocsoljuk.
Készíthetjük fele mértékkel levesnek is, több vízzel felengedve.


Nincsenek megjegyzések: