Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 8., szerda

Rizzsel rakott karalábé


Hozzávalók:
     4 nagyobb, vagy 8 kisebb fej tavaszi karalábé (készülhet téliből is), 5 dkg zsír, 20 dkg rizs, 1/4 liter tejföl

A karalábét kisujjnyi vékony csíkokra vágjuk és fedő alatt kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Közben a rizst 2 dkg zsírban megfuttatjuk, mint a köretnek szoktuk elkészíteni, megfőzzük. Egy lábost, vagy tűzálló tálat bezsírozunk, bőven morzsával behintjük. A karalábét a rizzsel soronként összerakjuk, s a tejföllel a rétegeket megöntözzük, sütőben 15-20 percig sütjük. Ha lábosban készül, kerek tálra kiborítjuk.
Más változatban úgy is készíthetjük, hogy a karalábé közé 10 dkg csíkokra vágott, üvegesre pirított és zsírjáról lecsurgatott szalonnát keverünk.


Nincsenek megjegyzések: