Hozzávalók:
4 nagyobb, vagy 8 kisebb fej tavaszi
karalábé (készülhet téliből is), 5 dkg zsír, 20 dkg rizs, 1/4 liter tejföl
A karalábét kisujjnyi
vékony csíkokra vágjuk és fedő alatt kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
Közben a rizst 2 dkg zsírban megfuttatjuk, mint a köretnek szoktuk elkészíteni,
megfőzzük. Egy lábost, vagy tűzálló tálat bezsírozunk, bőven morzsával
behintjük. A karalábét a rizzsel soronként összerakjuk, s a tejföllel a
rétegeket megöntözzük, sütőben 15-20 percig sütjük. Ha lábosban készül, kerek
tálra kiborítjuk.
Más változatban úgy
is készíthetjük, hogy a karalábé közé 10 dkg csíkokra vágott, üvegesre pirított
és zsírjáról lecsurgatott szalonnát keverünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése