Hozzávalók:
3/4 kg savanyúkáposzta, 35 dkg sertéslapocka, 10
dkg rizs, 2 dl tejföl, 8 dkg zsír, 15 dkg kolbász.
A savanyú káposztát 2
dkg zsíron puhára pároljuk. Ezzel egyidőben 35 dkg sertéslapockát megdarálunk,
kevés hagymás zsírban megpároljuk és hozzákeverünk 10 dkg párolt rizst. A hús
lehet maradéksült, vagy főtt hús is. Lábosba, vagy tűzálló tálba a káposztát
rétegezve, a hústöltelékkel három, négy sorban összerakjuk, közben 2 dl
tejföllel locsoljuk. A rétegek közé rakhatunk 15 dkg karikára vágott, párolt
kolbászt is, így az eredeti.
Tetejét káposztával
fedjük be, kolbászkarikákat rajunk rá és a maradék tejfölt, kevés húslével
hígítva, ráöntjük. 20 percig forró sütőben sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése