Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 13., szombat

Kolozsvári rakottkáposzta


Hozzávalók:
     3/4 kg savanyúkáposzta, 35 dkg sertéslapocka, 10 dkg rizs, 2 dl tejföl, 8 dkg zsír, 15 dkg kolbász.

A savanyú káposztát 2 dkg zsíron puhára pároljuk. Ezzel egyidőben 35 dkg sertéslapockát megdarálunk, kevés hagymás zsírban megpároljuk és hozzákeverünk 10 dkg párolt rizst. A hús lehet maradéksült, vagy főtt hús is. Lábosba, vagy tűzálló tálba a káposztát rétegezve, a hústöltelékkel három, négy sorban összerakjuk, közben 2 dl tejföllel locsoljuk. A rétegek közé rakhatunk 15 dkg karikára vágott, párolt kolbászt is, így az eredeti.
Tetejét káposztával fedjük be, kolbászkarikákat rajunk rá és a maradék tejfölt, kevés húslével hígítva, ráöntjük. 20 percig forró sütőben sütjük.


Nincsenek megjegyzések: