Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 9., kedd

Édeskáposztafőzelék


Hozzávalók:
     80 dkg káposzta, 5 dkg zsír, 8 dkg liszt, 20 dkg szalonna, 1 dl tejföl, hagyma, kapor, köménymag.

A káposztát csíkokra vágjuk és forró sósvízben a szalonnával együtt félpuhára főzzük. Világos hagymás rántást készítünk, ezzel a főzeléket berántjuk, kaporral, köménymaggal ízesítve, teljesen puhára főzzük. Legutoljára ízlés szerint gyengén ecetezzük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk és a szalonnát szeletekre vágva, tetejére helyezzük. Önálló fogás.


Nincsenek megjegyzések: