Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. április 2., kedd

Sós tekercsek


A tekercseket a pudingokhoz hasonlóan előételnek, alkalmi ételnek, vagy vacsorára főételnek készítjük. A készítés módja a felfújtakénál egyszerűbb, könnyebb és gyorsabb. Készítésük a változatosság szempontjából igen ajánlatos. A tekercsek a felfújtakhoz hasonló alapanyagokból készülnek. Két részből állnak: az alapból és a töltelékből, amellyel megkenjük és felcsavarjuk. Az alap kétféleképpen készülhet: vagy cukornélküli sós piskóta, amelybe legutoljára kevés olvasztott vajat adunk, vagy előbb sűrű fehérmártást készítünk, elkeverjük a tojássárgákkal és a tojás felvert habjával. Lisztezett, zsírozott sütőlemezre kenve, gyorsan sütjük, különben a tésztája kiszárad és törik.

Nincsenek megjegyzések: