Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 14., kedd

Padlizsán kirántva


Hozzávalók:
     2 drb padlizsán, 1 tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg morzsa, 10 dkg zsír.

A padlizsánt külső héjától megtisztítjuk, hosszában 1/2 cm szeletekre vágjuk és gyengén megsózzuk. Lisztbe, felvert tojásba, morzsába mártjuk és zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük. Íze a rántott halra emlékeztet. Készíthetjük sűrű palacsinta tésztába mártva és úgy kisütve.


Nincsenek megjegyzések: