Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. február 6., szerda

Tojásosleves


Hozzávalók:
     2 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 kis fej hagyma, paprika, 1 kanál tejföl, ecet, só, cukor, 4 tojás.

Sötét zsemleszínű rántást készítünk, a rántásba apróra vágott hagymát, késhegynyi cukrot, paprikát adunk. 15 percig főzzük. Tálalás előtt belefőzünk személyenként 1-1 bevert tojást és utána egy kanál ecettel ízesítjük, de ezzel már nem főzhetjük tovább, mert a leves kifut. Tejföllel tálaljuk. Babérlevéllel is szokták ízesíteni, vagy zöldséges lével. Tojás hiányában készíthetjük egy behabart tojással is.


Nincsenek megjegyzések: