Hozzávalók:
60 dkg marhalapocka, 6 dkg zsír, 1 nagyobb
fej hagyma, bors, kávéskanál liszt, 1 dl tejföl, só.
A húst az előbbihez
hasonlóan vékony csíkokra vágjuk, a hagymát forró zsírba tesszük és vele együtt
a húst is odakészítjük, megsózzuk, borsozzuk (használhatunk borspótlót is) és
víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Mikor zsírjára lesült, a liszttel
behintjük, kissé megpirítjuk, mártás sűrűségűre felengedjük, esetleg még utána
ízesítjük, egyszer jól felfőzzük és közvetlen tálalás előtt 1 dl tejfölt adunk
hozzá. Szokták még pár csepp ecettel és csipetnyi cukorral is fűszerezni. Tört
burgonyával, galuskával, vagy puliszkával tálaljuk.
A tokánynak igen sok
változata van. Gombával, vagy majorannával fűszerezik, vegyesen készítik
sertés-, marhahússal, vesét is adva hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése