Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 19., szerda

Erdélyi borsostokány


Hozzávalók:
     60 dkg marhalapocka, 6 dkg zsír, 1 nagyobb fej hagyma, bors, kávéskanál liszt, 1 dl tejföl, só.

A húst az előbbihez hasonlóan vékony csíkokra vágjuk, a hagymát forró zsírba tesszük és vele együtt a húst is odakészítjük, megsózzuk, borsozzuk (használhatunk borspótlót is) és víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Mikor zsírjára lesült, a liszttel behintjük, kissé megpirítjuk, mártás sűrűségűre felengedjük, esetleg még utána ízesítjük, egyszer jól felfőzzük és közvetlen tálalás előtt 1 dl tejfölt adunk hozzá. Szokták még pár csepp ecettel és csipetnyi cukorral is fűszerezni. Tört burgonyával, galuskával, vagy puliszkával tálaljuk.
A tokánynak igen sok változata van. Gombával, vagy majorannával fűszerezik, vegyesen készítik sertés-, marhahússal, vesét is adva hozzá.

Nincsenek megjegyzések: