Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 25., szombat

Lecsó tojással


Hozzávalók:
     8 drb zöldpaprika, 1/2 kg paradicsom, 1 fej hagyma, 6 dkg zsír, 4 tojás, 1 dl tejföl.

A hagymát karikákra vágva, zsírban világossárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a tisztított, karikákra vágott zöldpaprikát, magvaitól megtisztított paradicsomot, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. A tojásokat elhabarjuk, tejföllel összekeverjük. Ha a lecsó a levét elfőtte, ráöntjük és addig kavargatjuk, amíg a tojás szilárdulni kezd.


Nincsenek megjegyzések: