Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 30., csütörtök

Töltött paradicsom


Hozzávalók:
     8 drb középnagyságú paradicsom, 12 dkg rizs, 1/4 kg zöldborsó, 2 keményre főtt tojás, 4 dkg zsír, 1 dl tejföl, 1 kávéskanálnyi liszt, zöldpetrezselyem.

A paradicsomok tetejét levágjuk, félretesszük. Belsejét a magjától megtisztítjuk és gyengén megsózzuk. Töltelék: a rizst 2 dkg zsíron félpuhára pároljuk, a zöldborsót szintén megpároljuk, a főtt tojásokat apró kockákra vágjuk, s mindezeket gyengén összekavarjuk, s a paradicsomokat velük megtöltjük. A paradicsom fedőlapját visszahelyezzük, bezsírozott tűzálló tálba rakjuk és forró sütőbe tesszük. A tejfölt egy kanál liszttel összekeverjük, a paradicsomokat vele leöntjük és ezzel is pár percig sütjük. Tálaláskor mindenik paradicsom tetejére egy kis zöldpetrezselyemlevelet helyezünk.


Nincsenek megjegyzések: