Hozzávalók:
8 drb középnagyságú paradicsom, 12 dkg
rizs, 1/4
kg zöldborsó, 2 keményre főtt tojás, 4 dkg zsír, 1 dl tejföl, 1 kávéskanálnyi
liszt, zöldpetrezselyem.
A paradicsomok
tetejét levágjuk, félretesszük. Belsejét a magjától megtisztítjuk és gyengén
megsózzuk. Töltelék: a rizst 2 dkg zsíron félpuhára pároljuk, a zöldborsót
szintén megpároljuk, a főtt tojásokat apró kockákra vágjuk, s mindezeket
gyengén összekavarjuk, s a paradicsomokat velük megtöltjük. A paradicsom
fedőlapját visszahelyezzük, bezsírozott tűzálló tálba rakjuk és forró sütőbe
tesszük. A tejfölt egy kanál liszttel összekeverjük, a paradicsomokat vele
leöntjük és ezzel is pár percig sütjük. Tálaláskor mindenik paradicsom tetejére
egy kis zöldpetrezselyemlevelet helyezünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése