Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. január 22., kedd

Friss gombaleves


Hozzávalók:
     20 dkg szegfűgomba, vagy bármilyen másfajta gomba, 3 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 kis fej hagyma, csontlé, 1-2 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, 1 kanál tejföl, paprika, 4 dkg rizs.

Legmegfelelőbb e célra a szegfűgomba. A gombát többszöri vízváltással jól megmossuk, apróra vágjuk és hagymás zsíron pároljuk. Kevés paprikával megszórjuk. Ha zsírjára lesült, liszttel lehintjük és zöldséges csontlével, vagy csak vízzel felengedjük. Egy dkg zsíron megfuttatott rizst befőzzük, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és tejföllel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: